آرشیو آذر ماه 1402

روان كننده، فوق روان كننده، الياف فورتا، الياف ماكروسنتتيك و...

حفظ ۱۰۰درصدی سرمایه، با استفاده از افزودنی های شیمیایی مناسب در سیمان

۵ بازديد

استفاده از افزودنی های شیمیایی مناسب در سیمان، کیفیت آن را تضمین نموده و متعاقبا کیفیت و طول عمر مسکن ساخته شده با آن سیمان نیز تضمین می‌شود.مسکن، محل قرار، استقرار، آرامش و اطمینان خاطر می‌باشد، از این‌رو می‌بایست انسان در محل سکونت خویش، احساس امنیت و آرامش داشته باشد. بنابراین اهمیت به کیفیت ساخت و ساز می‌تواند در آرامش و امنیت جامعه اثر گذار باشد. بدین صورت که اگر سازه‌ای، بر اساس قوانین و مقررات معین ساخته شود، در هنگام وقوع زلزله همانند سنگری از جان انسان‌ها حفاظت می‌نماید.

لزوم رعایت استانداردهای تولید بتن

در این جا استاندارد به مفهوم حداقل‌های لازم جهت ساخت یک سازه به کار می‌رود. بدین معنا که به هنگام ساخت یک مسکن مصالح به‌کار برده شده در آن می‌بایست استاندارد بوده و حداقل‌های لازم جهت استفاده در آن کاربرد را داشته باشد. این مطلب را دکتر چینی، هیات مدیره انجمن بتن ایران، به خبرنگار سیوان لند بیان کرد. وی در ادامه گفت: «بتن به عنوان یک ماده‌ی پایه در ساخت اسکلت بنا به‌کار گرفته می‌شود و از آن جایی که حداکثر حدود سه الی چهار درصد از هزینه یک ساختمان را در بر می‌گیرد، بنابراین افزایش دوبرابری قیمت آن تأثیر چندانی در قیمت نهایی سازه نخواهد داشت. این در حالی است که دیگر مصالح مورد استفاده در ساختمان که می‌توانند در این زمینه تأثیر‌گذار باشند، در نظر گرفته نمی‌شوند و ما آن چنان افزایش قیمت بتن را پر رنگ نموده‌ایم که کیفیت آن به فراموشی سپرده شده است.

در صورت نیاز به الیاف سینوسی کلیک کنید.

بنابراین استفاده از بتن استاندارد بر اساس آیین‌نامه‌هایی که حداقل مشخصات را تعیین نموده‌اند امری اجتناب‌ناپذیر می‌باشد که می‌بایست مد نظر قرار داده شوند. عدم رعایت هر یک از حداقل‌های تعیین‌شده، مانند استفاده از شن و ماسه، سیمان و افزودنی‌ های شیمیایی نامناسب، در نهایت زیر یک درصد در منفعت پروژه تأثیر‌گذار خواهد بود. اما در حفظ سرمایه‌های موجود تأثیر صد در‌صدی خواهد داشت.» وی افزود: «یکی از مشکلاتی که در سال‌های گذشته شاهد آن بوده‌ایم، عدم توجه کافی به مباحث استاندارد و کیفیت می‌باشد که نقص‌‌هایی را در سازه ایجاد نموده و برای سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران هزینه‌های بسیاری را به همراه داشته است. به طوری که بسیاریی از پروژه‌ها به فراموشی سپرده شدند.»

اهمیت آزمایشگاه‌های در بهبود کیفیت مصالح ساختمانی

دبیر کمیته مصالح خانه معدن ایران در خصوص نقش و اهمیت آزمایشگاه‌های مصالح ساختمانی در جهت بهبود کیفیت صنعت ساخت بیان داشت: «استفاده از مصالح استاندارد یکی از ملزومات هر ساخت و سازی در کشور می‌باشد، تا از سرمایه‌های محدود، استفاده‌ی بهینه گردد. جهت تحقق این امر واحدهای بازرسی و کنترل نظارت الزامی بوده. که این واحدها بایستی به ابزار وتجهیزات لازم مجهز باشند.» وی افزود: «یکی از این ابزارهای مهم، آزمایشگاه‌های کنترل کیفی است؛ که می‌بایست از تجهیزات لازم و نیروهای متخصص برخوردار باشند تا بتوانند مسائل و مشکلات موجود را درقالب گزارش فنی بیان نموده و از آن‌ها جهت یافتن دلایل خرابی‌ها و معضلات درصنعت بتن استفاده گردد.» دکتر چینی در رابطه با کیفیت مواد اولیه مصالح ساختمانی، به ویژه بتن، اظهار داشت: «بتن آمیخته‌ای از سیمان، مصالح سنگی، آب و افزودنی های شیمیایی است، که هر یک از آن‌ها در کیفیت محصول نهایی (بتن) نقش بسزایی را ایفا می‌نمایند.» وی در ادامه توضیح داد: «سیمان به دلیل نحوه تولید، به شرایط بسیار مختلفی وابسته است و در نهایت کیفیت‌های متفاوتی را به همراه خواهد داشت؛ که این امر در کیفیت بتن نهایی تأثیر بسزایی خواهد داشت. بنابراین اکثر تولیدکنندگان بتن جهت رسیدن به یک مقاومت فشاری مشخص، از سیمان بیش از حد تعیین‌ شده استفاده می‌کنند.» وی ادامه داد: «در خصوص مصالح سنگی در سال‌های نه چندان دور، جهت کنترل کیفیت آن‌ها از استانداردهای بین‌المللی استفاده می‌شد. خوشبختانه در سال‌های اخیر در این زمینه استانداردهایی مدون شده و در صورتی که این استانداردها رعایت شود در کیفیت بتن نهایی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.»

نقش افزودنی های شیمیایی در کیفیت بتن

وی در خصوص نقش افزودنی های شیمیایی ابراز داشت: «افزودنی های شیمیایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و در بسیاری ازکشورهای دنیا استفاده از افزودنی های شیمیایی در ساخت بتن اجتناب‌ناپذیر می‌باشد. در ایران با توجه به این که بخشی از مواد اولیه افزودنی‌ ها وارداتی می‌باشد، مبحث فشارهای اقتصادی واردات و صادرات در کیفیت افزودنی های شیمیایی تأثیر‌گذار بوده و دسترسی به افزودنی های شیمیایی مناسب را دشوار نموده است. به هر حال استقاده از افزودنی های شیمیایی نیز در بهبود کیفیت بتن موثر واقع می‌شود.» وی در ادامه به آب مصرفی در بتن اشاره نمود و گفت: «با توجه به مشکلات آبی که در کشور با آن روبه رو هستیم در بسیاری از موارد از آب‌های پسماند، آب‌های ضایعاتی و آلوده به فاضلاب و حتی آب دریا استفاده می‌گردد که می‌تواند کیفیت بتن را تحت الشعاع قرار دهد.» دکتر چینی در پایان از تمام صنعت‌گرانی که در طی سال‌های أخیر در جهت ارتقاء سطح کیفی ساخت و ساز تلاش کرده‌اند، تقدیر و قدردانی نمود و در ادامه افزود: «توصیه بنده به صنعت‌گران و دست اندرکاران صنعت ساخت و ساز، ترویج دانش در تمام نقاط کشور می‌باشد و از همه مهم‌‌تر نکته‌ای که می‌بایست مدنظر قرار داده شود، این است که عدم توجه به کیفیت می‌تواند بر سرمایه‌های عظیمی که در این کشور بر پایه ماده بتن شکل می‌گیرد تأثیر گذار باشد.»

افزودنی های شیمیایی بتن چه هستند؟

افزودنی‌ها موادی هستند که برای بهبود یا اصلاح خواص بتن به مواد اصلی تشکیل دهنده آن اضافه می‌شود. این افزودنی‌ها کمی قبل از مخلوط کردن یا بعد از مخلوط کردن بتن به آن افزوده می‌شوند. از این افزودنی‌ها به نسبت بسیار کمی استفاده می‌شوند و به همین خاطر نیز در نسبت‌های اختلاط حساب نمی‌شوند. افزودنی‌های بتن به دو نوع شیمیایی و معدنی دسته‌بندی می‌شوند. افزودنی‌های شیمیایی بتن انواع مختلف با کاردبردهای متفاوت دارد. از جمله مزایایی افزودنی بتن می‌توان به این موارد اشاره کرد: تسریع روند کسب مقاومت اولیه، افزایش استحکام بتن، طولانی کردن زمان گیرش، کنترل واکنش‌های قلیایی سیمان، افزایش مقاومت بتن در برابر یخ زدن و آب‌شدن مکرر، تقویت بتن در برابر خوردگی و کاهش هزینه‌های ساخت وساز.

منبع:سیوان لند

خواص بتن تازه

۴ بازديد
بتناز جمله متریال های پر استفاده در صنعت ساختمان سازی بوده که خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد آن سبب کاربرد فراوان آن شده. عوامل مختلفی روی این خواص و ویژگی‌ها تاثیرگذارند که هرکدام بخشی از این ماده‌ی پرکاربرد را توسعه داده تا استفاده از آن مزایای بیشتری داشته باشد.
بتن تازه را می توان به راحتی به هر شکل طراحی شده در ساخت و ساز قالب ریزی کرد. می توان آن را در محل تهیه کرد و ممکن است طیف وسیعی از خواص را از مواد اولیه به راحتی در دسترس به ارمغان آورد. در زیر به طور مفصل در مورد خواص مختلف بتن تازه صحبت خواهیم کرد با سیوان لند همراه باشید.
کارایی
کارایی، به ساده ترین زبان، سهولتی است که با آن بتن تازه تهیه شده را می توان حمل کرد و برای کار قرار داد و به یک توده متراکم متراکم کرد. بتن تازه ای که انتظار می رود بهترین نتایج را داشته باشد باید دارای خاصیت کار پذیری باشد. این مهم ترین خاصیت بتن تازه است. بتن تازه باید قابلیت پخش یکنواخت بدون ایجاد جدایی سنگدانه ها را داشته باشد. یک بتن قابل کار باید تعادل مناسبی بین پلاستیسیته و تحرک برای یک کار خاص در مکان خاص داشته باشد. برای ایجاد چنین تعادلی، باید نوع مناسب سنگدانه ها، تناسب مناسب سیمان، ماسه، سنگدانه های درشت و آب و مخلوط کردن کامل مواد تشکیل دهنده را انتخاب کنید. علاوه بر پلاستیسیته یا قوام و تحرک، سومین جنبه مهمی که برای تعریف کارایی در نظر گرفته می شود، سهولتی است که بتن تازه قرار داده شده را می توان بدون ایجاد هیچ عیب متراکم کرد.
تست های کارایی
از آنجایی که کارایی به عوامل متعددی بستگی دارد، تصور نمی‌شود که هیچ آزمایشی برای بیان این خاصیت بتن تازه کافی نباشد. برای ساخت با کیفیت، سه آزمایش زیر لازم است انجام شود.
تست ضریب تراکم
این تست در انگلستان توسط Glanville ساخته شده است. در این آزمایش نمونه های بتن ابتدا در صورت فشرده شدن جزئی و سپس پس از تراکم کامل وزن می شوند. سپس نمونه ها با استفاده از تکنیک ها و دستگاه های مشخص فشرده می شوند. نسبت بین وزن نیمه فشرده به وزن کاملاً فشرده معیاری از ضریب تراکم را نشان می دهد. همیشه کمتر از 1 است. پایایی این آزمون توسط بسیاری از مردم زیر سوال رفته است. اما با این حال، برای بتن بسیار سفت و خشک، این آزمایش اغلب به عنوان شاخص خوبی برای کارایی در نظر گرفته می شود.
تست قوام سنج V-B
این تست توسط باهرنر در سوئد ساخته شده است. در این آزمایش، نمونه‌های بتن تازه در یک مخروط فلزی گرفته می‌شود و توسط یک ویبراتور مشخص فشرده می‌شود و به شکل نهایی یک جرم استوانه‌ای مسطح می‌رسد. کل زمان صرف شده برای این فرآیند، بر حسب ثانیه، ثبت می شود. این زمان V-B نامیده می شود و میزان سازگاری بتن را نشان می دهد. این آزمایش در تعیین کارایی مخلوط بتن با اندازه سنگدانه تا 20 میلی متر مفید است. در مقایسه با تست اسلامپ و تست فاکتور تراکم گران است و بیشتر در کارهای بتنی پیش ساخته استفاده می شود.
آزمایش‌های کارایی
آزمایش اسلامپ
آزمایش فاکتور تراکم
آزمایش Veb برای بتن‌های سفت
آزمایش میز سیلان برای بتن‌های خیلی روان
آزمایش توپی نفوذ برای بتن‌های معمولی
عوامل موثر بر کارایی
نسبت آب به سیمان در خلوط بتن
شکل و نوع سنگدانه‌ها
نسبت سنگدانه به سیمان
افزودنی‌ها
دما
زمان
تنظیمات
هنگامی که بتن حالت خود را از تازه به سخت شده تغییر می دهد، به این فرآیند گیرش می گویند. و زمان لازم برای تکمیل این فرآیند به عنوان زمان گیرش سیمان شناخته می شود. زمان گیرش بستگی به نوع سیمان، سنگدانه ها و غیره مورد استفاده در مخلوط بتن دارد. برای افزایش یا کاهش زمان گیرش از مواد افزودنی استفاده می شود.
تفکیک
جداسازی مواد تشکیل دهنده بتن از یکدیگر به عنوان تفکیک شناخته می شود. این امر می تواند به دلیل لرزش بیش از حد دستگاه بتن کن یا سقوط بتن از ارتفاع بیش از ۱ متر باشد.
جمع شدگی پلاستیک
این انقباض است که بتن تازه تا زمان گیرش کامل متحمل می شود. ممکن است به آن انقباض اولیه نیز گفته شود. این می تواند به دلیل از دست دادن بیش از حد آب از بتن به دلیل تبخیر، خونریزی و خیساندن توسط قالب باشد. انقباض بیش از حد در مراحل اولیه ممکن است باعث ایجاد ترک شود. بنابراین، تمام اقدامات احتیاطی باید برای جلوگیری از هدر رفتن بیش از حد آب انجام شود.
انقباض حرارتی
این ممکن است به دلیل کاهش دمای مخلوط بتن از زمان گذاشتن تا زمان گیرش کامل باشد. به دلیل تغییر دما، ممکن است مقداری انقباض پیش بینی شود. گاهی اوقات، ممکن است به حساب خود ناچیز باشد.
انبساط حرارتی
در کارهای عظیم بتنی، زمانی که لایه‌های بالایی قبل از اینکه لایه‌های زیرین کاملاً ببندند، قرار می‌گیرند، ممکن است پدیده انبساط حرارتی در لایه‌های زیرین رخ دهد. این به این دلیل است که گرمای هیدراتاسیون در آن لایه‌ها انباشته می‌شود و ممکن است به مقادیری فراتر از حد قابل قبول برسد.
نسبت آب سیمان
مقاومت فشاری به طور کلی با افزایش نسبت آب سیمان کاهش می یابد و بالعکس. از این رو، زمانی که حداقل آب فقط برای اطمینان از هیدراتاسیون کامل سیمان استفاده می شود، بتن حاصل حداکثر مقاومت فشاری را در تراکم مناسب ایجاد می کند. سیوان لند یک راهنمای مفصل در مورد نسبت آب سیمان نوشته وفراموش نکنید که برای درک بهتر آن را بخوانید. تاثیر نسب آب به سیمان کمتر در خواص بتن تازه
افزایش مقاومت فشاری و کششی بتن سخت شده

در صورت نیاز به الیاف سینوسیکلیک کنید.

کاهش نفوذپذیری بتن
کاهش جذب آب بتن سخت شده
پیوستگی بهتر بین لایه‌های متوالی در بتن ریزی
افزایش چسبندگی بین میلگرد و بتن
افزایش مقاومت بتن در برابر شرایط جوی گوناگون
کاهش میزان افت بتن
کاهش میزان خزش بتن
کاهش امکان آب انداختن بتن
کاهش امکان جدا شدن دانه‌ها
خواص ظاهری و باطنی بتن تازه
عواملی که بر روی ظاهر بتن تازه تاثیر گذارند: وزن مخصوص تخلخل بتن مقاومت فشاری مقاومت کششی 
عواملی که بر روی خواص باطنی بتن تازه تاثیر گذارند: مواد اسیدی مواد قلیایی و بازها
یک بتن تازه چه مشخصاتی دارد؟
از نشانه‌های یک بتن تازه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
کارایی یا کارپذیری
جداشدگی
آب انداختگی
جمع شدگی
زمان گیرش
دما
کلام آخر
بنابراین، در بالا برخی از خواص بتن تازه آورده شده است.  باید از همه مواردی که در بالا توضیح داده شد مراقبت کنید تا بهترین کیفیت را تضمین کنید.
منبع: سیوان لند

معضلات صنعت ساخت و ساز

۳ بازديد
صنعت ساخت و ساز یک بازار درحال رشد است، اما با این وجود معضلات صنعت ساخت و ساز هنوز هم وجود دارد و باید روی آن کار شود. البته با دانش افراد و متخصصان فعال در این حوزه، این مشکل تا حدودی قابل حل شده. معضلات صنعت ساخت و ساز گاهی آنقدر زیاد و مشکل ساز می‌شوند که سازندگان را از این صنعت، فراری می‌دهند. زیرا در پروژه‌ی ساخت و ساز موانعی پیش روی سازندگان است که در برخی موارد آن‌ها را از این کار منصرف می‌کند. در ادامه با ما باشید تا با دیگر معضلات صنعت ساخت و ساز آشنا شوید.
در رابطه با معضلات صنعت ساخت و ساز باید گفت؛ تورم، واسطه گری، کاهش قدرت خرید، عدم برنامه ریزی و نظارت صحیح بر عرضه ساختمان در سالهای آتی باعث افزایش بی رویه قیمت‌ها و در نتیجه رکود در این حوزه گردیده است. عدم خرید و فروش ساختمان که چرخش پول را مختل می‌سازد، آسیب های جدی را می تواند به دست اندرکاران این حوزه وارد نماید. باتوجه به اینکه عرضه مسکن، نقش بسیار مهمی در اشتغال و تولید ناخالص ملی دارد. کاهش عرضه، زنگ خطری جدی برای مشاغل مربوط به حوزه مورد بحث ما است.

در صورت نیاز به الیاف جایگیرین میلگرد کلیک کنید.

معضلات صنعت ساخت و ساز به چه دلیل است؟
بتن یکی از پرمصرف ترین ماده بعد از آب در جهان، از مهترین محصول در ساخت و ساز می باشد. گرانی مواد اولیه مصرفی این محصول از جمله: شن، ماسه و سیمان، تولید توسط افراد غیر متخصص، استاندارد اجباری آن، کاهش قیمت ها در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و وجود رقابت منفی به دلیل کاهش تقاضا که موجب کاهش کیفیت تولید شده، در نتیجه کاهش کیفیت ساخت و سازها و معضلات صنعت ساخت و ساز را به دنبال داشته است.

همچنین کاهش پروانه های ساخت،کاهش تقاضا، گرانی، تورم، کاهش قدرت خرید مردم، دلالی و... رکود صنعت ساختمان را به خصوص در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تشدید می کند. ورود افراد غیر متخصص به این صنعت، نبود ماشین آلات به روز و گرانی بیش از حد ماشین آلات و دستمزد، باعث بروز رقابت منفی و در نتیجه رکود در این صنعت را به دنبال داشته است.

کاهش کیفیت بتن چه نقشی در معضلات صنعت ساخت و ساز دارد؟
همانگونه که در ابتدا ذکر شد، بتن مهم ترین ماده و مصالح در ساخت و ساز یک بنا و ساختمان می‌باشد که در رکود و پسرفت در این حوزه نیز نقش بسیار پر رنگی را ایفا می‌کند. از همین رو بسیار ضروری است که عوامل موثر و تاثیر گذار در پایین آمدن کیفیت آن را شناسایی کرده و برای برطرف کردن این مشکلات، همه افراد فعال در حوزه صنعت ساخت و ساز، تلاش خود را به‌کار ببندند. به همین دلیل در ادامه به ذکر عوامل تاثیرگذار برکاهش کیفیت بتن پرداخته‌ایم:

مواد اولیه غیر استاندارد از قبیل شن و ماسه، سیمان، یکی از دلایل کاهش کمیت بتن آماده در سطح کشور می باشد.
عدم نظارت و توجه کافی به واحدهای تولیدی و نبود سازوکار مناسب جهت مدیریت این واحدها می تواند در کاهش کیفیت و کمیت بتن تأثیر گذار باشد.
مستهلک بودن ماشین‌‌های صنعتی نیز یکی دیگر از عواملی است که کیفیت بتن آماده را تحت الشعاع قرار داده و عدم درخواست مقاومت های بالا از جانب محاسبان و شهرداری ها، روند تولید را برای تولید کنندگان، یکنواخت و بدون چالش کرده است.
عرضه سیمان در بورس کالا که یکی از چالشها در سال ۱۴۰۰ به‌شمار می‌رود، نقش مؤثری در کاهش کیفیت بتن داشته است.
سردی و گرمی هوا و عدم وجود تجهیزات لازم در واحدهای تولیدی برای کاهش دمای بتن در فصل گرما و یا افزایش دما در فصل سرما عامل دیگر در کاهش کیفیت بتن می باشد.
عدم آموزش کافی جهت کلیه پرسنل دخیل در این صنعت از قبیل: رانندگان، اپراتورها، می تواند عامل دیگری در کاهش کیفیت بتن باشد.
عدم آگاهی کامل برخی از کارفرمایان از خرید بتن نیز همچون سدی از بالارفتن کیفیت بتن جلوگیری خواهد کرد.
مشکلات ایمنی از جمله معضلات صنعت ساخت و ساز

می‌دانید که صنعت ساخت و ساز یک حوزه‌ی پر خطر است که بیمه و خسارت‌های ناشی از آن بسیار هزینه بر است. در واقع حفاظت از کارگرها در زمان ساخت و ساز، لازم و ضروری است. اما متاسفانه پیمان کاران در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده‌اند و همین سبب بروز مشکلات ایمنی و بروز حوادث شده. این مشکلات از معضلات صنعت ساخت و ساز به شمار می‌روند که حتما باید جهت برسی آن اقدام کرد. 
مقابله با معضلات صنعت ساخت و ساز
استفاده از تکنولوژی در حوزه صنعت ساختمان و ورود دانش آی تی به این صنعت می تواند موجب شفاف سازی و نظارت صحیح بیشتر بر تولید کنندگان و دست اندرکاران این حوزه گردد. ایجاد سامانه یکپارچه برای استقرار در واحدهای تولیدی و دسترسی اداره ها و ارگانهایی از قبیل: شهرداری ها، اداره استاندارد یا مسکن و شهرسازی، ناظران، آزمایشگاه‌ها، صنعت و معدن، اداره دارایی و مشتریان، دسترسی و ایجاد کارتابل اختصاصی برای هر کدام از شخصیت های ذکر شده، موجب ایجاد یکپارچگی در اطلاعات و نظارت صحیح و آنلاین می گردد.

با توجه به همین مزیت های استفاده از تکنولوژی است که سیوان لند به میدان آمده و با مهیا کردن بستری مناسب توسط متخصصانِ صنعت ساخت و ساز و دانش آی تی، یک مرکز تخصصی و حرفه ای در زمینه خرید و فروش آنلاین مصالح و تجهیزات ساختمانی را راه اندازه کرده که اتفاقات منحصربه‌فردی برای اولین بار(توزیع بتن آماده بصورت کاملا آنلاین) در سطح خاورمیانه رخ داده و به تنهایی گام بلندی در رونق بخشیدن به صنعت ساخت و ساز و مقابله با رکود را برداشته است.


پیشنهادهایی برای بهبود معضلات صنعت ساخت و ساز

با توجه به مشکلات و معضلات صنعت ساخت و ساز، مدیران و مسئولان ارشد این حوزه پیشنهاداتی برای حل این مشکلات ارائه داده اند که بخش اعظم آن هنوز اجرایی نشده. معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی چندی پیش درمورد راهکارهای حل معضلات صنعت ساخت و ساز گفت: این حوزه با اصلاح مبحث دوم مقررات ملی ساختمان تحت عنوان " آیین نامه کنترل ساختمان " به لحاظ کردن رعایت اخلاق حرفه‌ای، رعایت حقوق شهروندی و توجه به بحث تضاد منافع در فضای کسب و کار برای تنسیق امور ساخت و ساز و تنظیم روابط میان مالک، سازنده، شهرداری و نظام مهندسی اصلاح می‌شود.

کلام پایانی
باتوجه به عواملی که کیفیت بتن و در نتیجه ساخت و ساز و ایمنی ساختمان ها را با مشکل روبرو می‌کند، منطقی است که در این راه، حساب شده قدم برداشت و بتن و دیگر مصالحی که در یک پروژه ساختمانی مورد نیاز می باشد را از مرجعی تهیه نمود که چاره‌ای برای تمامی عوامل بالا اندیشیده و با ایجاد فیلترهای مناسب، به بزرگترین هدف خود که رساندن مصالح و تجهیزات ساختمانی با کیفیت در کمترین زمان به دست مصرف کنندگان می‌باشد، جامه عمل بپوشاند.
منبع:سیوان لند

برسی و کاربرد ربات بتن خوار

۵ بازديد
انرژی زیادی برای خرد کردن، جداسازی، ذوب و بازیافت سازه های بتنی آسیب دیده استفاده می شود. علاوه بر این مجریان پروژه در حین تخریب، آب زیادی را روی آوارها به منظور فرونشاندن گرد و غبار می پاشند که با توجه به بحران آب و توصیه های اکید در استفاده از این ماده حیاتی، مهندسان عمران مجبور به یافتن روشی هستند.ساختمان های جدید در زمینه تخریب و بازیافت نخاله های ساختمانی هستند.
الیاف ماکروسنتتیک

ربات بتن خوار ابزاری مناسب برای تخریب ساختمان ها!
اگر بخواهیم ساختمانی را تخریب کنیم، علاوه بر ایجاد گرد و غبار زیاد، به نیروی انسانی و ابزار سنگین نیز نیاز داریم. بازیافت مواد آسیب دیده نیز انرژی زیادی مصرف می کند. علاوه بر این برای سرکوب گرد و غبار باید آب زیادی مصرف کنیم که با توجه به شرایط فعلی (بحران آب) باید به فکر راه های جدید دیگری باشیم. مهندسان راه و ساختمان به دنبال راهی برای استفاده از فناوری جدید برای تخریب ساختمان با مصرف انرژی کمتر و سرعت بیشتر هستند. در اینجا با ربات بتن خوار که با استفاده از تکنولوژی روز ساخته شده است آشنا می شویم.

تخریب ساختمان علاوه بر ایجاد گرد و غبار زیاد و آلودگی محیط زیست مستلزم استفاده از ماشین آلات سنگین و نیروی انسانی زیاد است و مطمئناً می تواند برای ساکنین مشکل ایجاد کند. با طراحی ربات بتن خوار برای بازیافت بتن گامی موثر در توسعه صنعت ساختمان و صرفه جویی در مصرف آب برداشته شد. یکی از معایب سازه های بتنی این است که برای تخریب طراحی نشده اند.
با استفاده از فناوری‌های جدید، روند تخریب ساختمان‌ها سریع‌تر می‌شود و انرژی کمتری برای تخریب و بازیافت سازه‌های ساختمانی صرف می‌شود. یکی از این فناوری ها استفاده از ربات های بتن خوار است

ربات های بازیافت بتن یا ربات های بتن خوار چگونه کار می کنند
ربات های بازیافت بتن پس از قرار گرفتن در داخل ساختمان، شروع به اسکن محیط اطراف خود می کنند و در حین عملیات تخریب مسیری را که قرار است در آن کار کنند مشخص می کنند. این ربات از آب برای شکستن سطح بتن و جداسازی آن استفاده می کند و مواد باقی مانده را به داخل می کشد. با این دستگاه گرد و غبار ایجاد نمی شود، مواد دور ریختنی تولید نمی شود و نیازی به  جداسازی مواد نیست.
این دستگاه از آب تحت فشار به نام آب تخریب هیدرولیکی استفاده می کند. چیزی که امروزه برای کندن میلگردها برای بازسازی پروژه ها استفاده می شود. پس از این مرحله، دوغاب سیمان فیلتر شده به واحد بسته بندی ارسال می شود. سپس مواد جدا شده در کیسه های بزرگ بسته بندی شده و به نزدیکترین ایستگاه بتن پیش ساخته هدایت می شوند.
واحد بسته بندی مجهز به قدرت و قدرت مکش یک جاروبرقی است و دینام های توربین واقع در مسیر ورودی هوا، چند درصد از ربات را به برق نیاز دارد. آب مصرف شده در این فرآیند نیز به دستگاه باز می گردد. پس از عملیات تخریب، هیچ ماده ای به جز میلگرد باقی نمانده که از سیمان، گرد و غبار و زنگ زدگی نیز پاک شده و برای برش و بازیافت آماده می شود. با تخریب بتن توسط ربات بتن خوار می توان از تک تک ذرات ساختمان تخریب شده برای ساخت سازه های جدید استفاده کرد.
منبع: سیوان لند